Λίγα λόγια για το ωδείο…

Το Ωδείο ιδρύθηκε το 1985 από τον Εμμανουήλ & την Αφροδίτη Μητσάκου.

Ο Εμμανουήλ Μητσάκος εργάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή από το 1965 έως το 1990. Όπου τα περισσότερα χρόνια εργάστηκε ως Διευθυντής Σκηνής. Η Αφροδίτη Μητσάκου εργάστηκε ως πιανίστα στην Εθνική Λυρική Σκηνή επί μία δεκαετία. Αργότερα ως καθηγήτρια πιάνου στο παράρτημα του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης. Το 1981 ανέλαβε να ιδρύσει παράρτημα του Εθνικού Ωδείου στο Δήμο Ελληνικού.

Το 1985 ο Εμμανουήλ & η Αφροδίτη Μητσάκου αποφάσισαν να ιδρύσουν και το Ωδείο στην Γλυφάδα καλύπτοντας την ανάγκη της περιοχής για μουσική εκπαίδευση , το οποίο σήμερα είναι το παλαιότερο Ωδείο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Συνεχιστές του έργου του Εμμανουήλ και της Αφροδίτης Μητσάκου είναι τα παιδιά τους Γιάννης – Άννα Μαρία και Κυριακή Μητσάκου

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Μέσα στις ομορφιές της ζωής μία από τις σημαντικότερες είναι και η μουσική.
Για γερά θεμέλια στην γνώση και στην ψυχοσύνθεση του παιδιού είναι απαραίτητη προϋπόθεση μια σωστή μουσική κατάρτιση . Στο κέντρο της προσοχής μας είναι το παιδί και η μουσική.

ΣΤΟΧΟΣ
Είναι η παροχή μουσικής εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας για παιδιά και ενήλικες. Να αγαπήσει και να κατανοήσει ο μαθητής το μεγαλείο της μουσικής , η οποία δεν είναι μόνο μάθημα αλλά αισθητική απόλαυση και δημιουργία.

Δείτε εδώ την Photo Gallery από εκδηλώσεις

Δείτε εδώ την Photo Gallery του ωδείου

Ωδείο Μητσάκου